nedelja, 21. jula 2024.

Rampe na putnim prelazima proradiće iduće sedmice

Objavljeno: 4. novembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Rampa na putnom prelazu na barskoj pruzi na Obilaznici, jednoj od najprometnijih saobraćajnica u valjevskom kraju, kao i ostale rampe na potezu od Valjeva do Divaca biće u funkciji od 8. novembra, tvrde u Železnicama Srbije. Posle informacije da je rampa na Obilaznici ponovo u kvaru, iz Železnica Srbije saopštavaju da je do problema sa rampama na potezu od Valjeva do Divaca došlo zbog nesreće kada je krajem okrobra voz udario u kamion, na putnom prelazu u Popučkama.

„ 26. oktobra usled nepažnje učesnika u drumskom saobraćaju, došlo do naleta voza na šleper i tom prilikom je potpuno uništen električni deo putnog prelaza. S obzirom da su svi putni prelazi, između železničkih stanica Divci i Valjevo, međusobno povezani u elektrotehničkom smislu,  kada dođe do kvara jednog i ostali putni prelazi ne funkcionišu. S obzirom na ozbiljnost oštećenja, ovog kompleksnog i veoma skupog sistema za obezbeđenje putnog prelaza,’Infrastruktura železnice Srbije’ je preduzela hitne mere, kako bi se uništeni putni prelaz u što kraćem vremenskom roku, osposobio i sanirao“, navode iz Železnica Srbije.

Kako je saopšteno, sanacija putnog prelaza u Popučkama će biti završena do 8. novembra, a samim tim i ostali putni prelazi na deonici Divci – Valjevo, biće u funkciji.  „U svakom slučaju, bezbednost učesnika u saobraćaju nije ugrožena, jer se saobraćaj vozova obavlja u skladu sa važećim železničkim propisima“, kažu  u Železnicama Srbije.

2 komentara na “Rampe na putnim prelazima proradiće iduće sedmice

  1. Da li su oni normalni? Tek tako ce da sacekaju saniranje kao da je to pregorela sijalica na banderi?! A o „izuzetno“ skupom sistemu i da ne govorim, sistemu metode „pomocu stapa i kanapa“ starom vise decenija… Banditi jedni, koliko je potrebno jos ljudi da strada zbog vaseg nemara? Izbegavam obilazni put i kad navodno rade i kada ne rade rampe, iz prostog razloga sto cu vise poverovati da naslonim uvo na sine nego njihovom sistemu.

    4

    0
  2. Pocela je „iduca nedelja“, jos uvek nije sanirano. Pazite na prelazu i dobro pogledajte to i onako slabo radi!!! NEPOUZDANO!!!!!

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *