utorak, 21. maja 2024.

Udovičić: Mionica će biti jedan od sportskih centara u Srbiji

Objavljeno: 3. aprila 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je, zajedno sa predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem i predsednikom Rukometnog saveza Srbije Božidarom Đurkovićem, obišao završne radove na izgradnji sportske hale u Mionici. Ministar je Udovičić je rekao da je na mestu, koje je bilo ruglo, izgrađen reprezentativni sportski objekat.

„Mesto koje je do prošle godine za Mionicu bilo sinonim za opasnost i ruglo, za lažna obećanja mnogih, ostavljeno van svake namene još od 1993. godine, a pritom se nalazi  pored dve škole koje pohađa oko 800 đaka, za najviše tri meseca biće jedna od najsavremenijih sportskih hala. Stavljanjem u funkciju ove sportske hale, sređivanjem sportskih terena i školskog prostora, Mionica, ali i ceo Kolubarski okrug će dobiti sportski centar za sve sportiste, kao i učenike, uz mogućnost održavanja velikih takmičenja. Želimo da Mionica postane još jedan u nizu centara za sport u našoj zemlji, da rukomet u njoj dobije svoj Nacionalni trening centar, ali i da stvorimo uslove za sve druge sportove, uključujući odbojku i košarku, jer nam je cilj da sportisti iz cele zemlje i regiona dolaze u Mionicu“, rekao je ministar Udovičić.

Predsednik mioničke opštine Boban Janković kaže da je se, uz pomoć Vlade Srbije i Ministarstva omladine i sporta, završevaju se radovi na najvećem i najsavremenijem infrastrukturnom objektu u oblasti sporta u Kolubarskom okrugu.

„Završetkom radova na sportskoj hali i realizacijom projekta Nacionalnog trening centra za rukomet Mionici je otvoren put za učešće i organizaciju brojni sportskih događaja i postaće mesto okupljanja mnogobrojnih sportista i rekreativaca. Realizacija ovog projekta ima veliki zanačaj i za lokalno stanovništvo koje dobija nove kvalitetne i raznovrsne sportske sadržaje koje do sada nismo imali“, rekao je Janković.

Ukupna površina hale je 2.900 m2, maksimalni kapacitet je oko 2.800 mesta. Ceo projekat biće urađen prema IHF i FIBA normama za odigravanje međunarodnih utakmica.

Predsednik Rukometnog saveta Srbije Božidar Đurković je rekao da je dobro što su država i lokalna samouprava prepoznali koliki značaj za rukomet ima izgradnja jednog ovakvog Nacionalnog trening centra za rukomet na koji taj sport čeka decenijama.

„Uz svu masovnost i tradiciju koju rukomet u Srbiji ima obezbeđenjem jedne ovakve rukometne baze dobiće se najbolji uslovi za najkvalitetnije kontinuirane pripreme naših sportista, odigravanje međunarodnih utakmica i prvenstava u našoj zemlji”, rekao je Đurković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *