nedelja, 26. maja 2024.

Saradnja sa Muzičkom školom iz Velenja

Objavljeno: 4. februara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska Muzička škola „Živorad Grbić“ i ove godine je nastavila uspešnu saradnju sa MŠ „Fran Korun Koželjski“ iz Velenja, započetu 2016. godine. Učenici i profesori odseka gitare MŠ „Živorad Grbić“ boravili su u Velenju kao gosti MŠ „Fran Korun Koželjski“. Na polju kulture predstavili svoj grad i izveli zajednički koncert sa najtalentovanijim  gitaristima velenjske muzičke škole.

Valjevsku muziku na koncertu u Velenju, izveli su talentovani mladi gitaristi, dobitnici brojnih prizananja na republičkim i međunarodnim takmičenjima: Dušan Žunjić, Maja Živković, Anđelka Dragić, Nikolina Mirković, Anđela Mišić, Tina Stanković i Milica Lukić. Oni su uz mentorstvo svojih profesora Dragana Nikolića, Luke Jezdića i Miloša Popovića izveli najatraktivnije solo kompozicije gitarističke literature, nastupili u zajedničkom orkestru gitara sa učenicima velenjske muzičke škole pod dirgentskom palicom prof. Monike Krajnc Štih i dokazali da je valjevska škola gitare jedna od najjačih u regionu.

„Koncertna gostovanja naših učenika uvek su posebno važna i voljena u našoj školi. To je prilika da se oprobaju na drugim koncertnim scenama, provere nivo svoje izvođačke zrelosti ali pre svega,  u jednom kreativnom i kvalitetnom svetlu, predstave Valjevo. Ponosni smo što MŠ „Živorad Grbić“ ima  potencijal koji nam omogućava da svake godine nastupimo  sa ovakvim programima sa novom grupom dece i što se broj talentovanih i vrednih učenika vremenom ne smanjuje već naprotiv, raste. Saradnja sa muzičkom školom iz Velenja je vrlo  značajna, jer kroz zajedničke projekte sa ovom školom, naši učenici upoznaju  novu zemlju, drugačiji sistem školovanja i  jednu, donekle različitu kulturu od naše“, rekla je direktorka valjevske muzičke škole Suzana Radovanović Perić.

Novi program saradnje MŠ „Živorad Grbić“ i MŠ „Fran Korun Koželjski“ zakazan je za kraj ove godine i biće realizovan u Valjevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *