utorak, 23. jula 2024.

SBB fondacija u akciji čišćenja u Valjevu

Objavljeno: 16. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Proteklog vikenda u okviru kampanje SBB fondacije „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, Eko tim SBB fondacije je očistio Spomen park Peti puk i Petničko jezero. „Cilj naše kampanje jeste da ukaže na značaj odgovornog postupanja sa otpadom i štetu koju on čini životnoj sredini. Zadatak svih nas je da održavamo naše ulice čistim, i da nema izgovora da se đubre baca izvan kante za smeće“, saopšteno je kompanije SBB.

Akciji „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ pridružili su se i najmlađi članovi Fudbalskog kluba „Radnički“, koji su zajedno sa svojim trenerom Bojanom Đurićem pomagali u čišćenju Spomen parka na Petom puku.

„U ovom parku, koji se nalazi nedaleko od stadiona, uvek ima dece i zato je bitno da ostane čist i uredan. Svi moramo da vodimo računa, da ne bacamo đubre, počev od nas trenera, roditelja, prolaznika. I zato ovom prilikom apelujem na sve da povedu računa o tome, jer ne postoji izgovor kada se smeće baca na ulicu, park ili bilo koje drugo mesto koje nije predviđeno za to“, kaže Đurić.

Teodora Aćimović, član mladih istraživača „Vladimir Manidić – Manda“ kaže da ovo društvo podržava sve akcije koje sprovodi SBB fondacija. „Pre dve godine smo zajedno učestvovali u čišćenju Petničkog jezera, koje smo i ovog vikenda ponovo očistili. Trudimo se da podržimo sve ekološke akcije u Valjevu. Tako smo prošle godine učestvovali u čišćenju reke Gradac. Imamo novu ekološku  grupu koja se bavi buđenjem ekološke svesti među građanima Valjeva“, objašnjava Aćimović.

Akcija čišćenja u okviru kampanje SBB svakog vikenda održavaće se u nekom drugom gradu. SBB fondacija je za četiri godine očistila 82 grada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *