utorak, 25. juna 2024.

Škola u Brđanima spremna za useljenje od drugog polugodišta

Objavljeno: 14. februara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nova škola u Brđanima je spremna da u drugom polugodišnu počne da radi i primi prve đake. To je objavljeno na zvaničnom sajtu grada Valjeva. „U prilog tome govori upotrebna dozvola koja je izdata od nadležnog organa 7. decembra 2018. godine. Predstavnici grada Valjeva su se u razgovoru sa izvođačima radova i direktorkom škole Natašom Badovinac uverili da je novi objekat sa najsavremenijim nastavnim sredstvima spreman da primi učenike. Sada ostaje da se menadžment škole i zaposleni organizuju i izvrše preseljenje u novi savremeni objekat“, navedeno je na gradskom sajtu.

Da li će škola, koja se gradi skoro dve decenije, i čiji je početak rada do sada više puta odlagan, od drugog polugodišta biti useljena, pokušali smo da saznamo od direktorke Osnovne škole „Milovan Glišić“ Nataše Badovinac, međutim, i pored više pokušaja, nismo uspeli da dođemo do nje.

Na gradskom sajtu je navedeno da, nakon preseljenja đaka iz stare u novu školu, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ima u planu da u narednom periodu investira određena sredstva u rekonstrukciju obdaništa, kako bi prostor stare škole bio preuređen za najmlađe.

Izgradnja škole u Brđanima počela je 2000., a iste godine radovi su prekinuti. Izgradnja je nastavljena 2003. i 2004, a godinu dana kasnije, zbog nedostatka para, radovi su konzervirani. Radovi na toj školi, posle višegodišnje pauze, nastavljeni su tek 2011. godine, ali se su zbog nedostatka para, radovi na tom objektu od 5.000 kvadrata, proteklih godina izvodili fazno.

Jedan komentar na “Škola u Brđanima spremna za useljenje od drugog polugodišta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *