subota, 20. jula 2024.

Sporazum o saradnji Istraživačke stanice i Narodne biblioteke

Objavljeno: 16. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Direktorka Narodnog muzeja Srbije Bojana Borić– Brešković i direktor Istraživačke staice Petnica Vigor Majić potpisali su Sporazum o saradnji kojim su otvorena vrata za pokretanje zajedničkih aktivnosti i projekata u oblasti istraživanja kulturnih dobara, organizaciji naučnih skupova, muzeološkoj delatnosti i brojnim drugim oblastima od obostranog interesa.

„Saradnja IS Petnica sa vodećom nacionalnom ustanovom rezultat je višegodišnjih kontakata i uspešnih pojedinačnih aktivnosti, pa se sa pravom očekuju mnoge nove inicijative i zajednički projekti“, rekao je direktor Istraživačke stanice Vigor Majić.

Očekuje se da će među prvim aktivnostima u okviru ovog Sporazuma biti nastavak sistematskih arheoloških istraživanja prostora Petničke pećine kao i angažovanje Laboratorije za arheologiju IS Petnica u projektima Narodnog muzeja Srbije.

Istraživačka stanica Petnica je samostalna i nezavisna neprofitna organizacija koja od 1982. godine radi kao jedinstveni nacionalni centar namenjen naprednom dodatnom vanškolskom obrazovanju i podršci mladima uzrasta 14-19 godina koji pokazuju izrazito visok stepen zainteresovanosti i sposobnosti u domenu prirodnih i društvenih nauka i savremenih tehnologija. Danas je IS Petnica najveći evropski i u samom vrhu svetskih centara za profesionalni vanškolski rad sa mladim talentima u nauci i tehnologiji, stoji u saopštenju IS Petnica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *