sreda, 24. jula 2024.

SPS: Računi za vodu uvećani su za 75 odsto

Objavljeno: 8. avgusta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Šef odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Đorđe Pavlović navodi da su usluge valjevskog „Vodovoda“ umesto najavljenih 32 odsto poskupele za čak 75 odsto! U saopštenju za javnost, koje prenosimo u celosti, navodi da je direktor JKP “Vodovod-Valjevo“ Ivan Filipović u potpunosti izgubio svaki osećaj za solidarnost i empatiju!

Od najavljenih 32% poskupljenja građani Valjeva dobili su za preko 75% uvećan račun za vodu, za jul 2022. godine, u odnosu na prethodni mesec. Tako je račun za jun za četvoročlanu porodicu sa 1.393 dinara uvećan na 2.218 dinara za jul, a prosečan račun od 500 dinara dogurao je na svih 875 dinara! To je tih 32%, Ivane Filipoviću! Bravo, ekspertu!

To je ta sjajna, snažna i vizionarska politika  gradonačelnika Lazara Gojkovića i direktora “Vodovoda“, Ivana Filipovića, a sve za za bolje Valjevo! Direktor “Vodovoda“, Ivan Filipović, održava „stabilnost“ poslovanja tako što poveća cenu usluga, i sve unutrašnje slabosti i nesposobnost poslovođenja prebaci na teret građana.

Djordje Pavlović

Umesto da otpusti parazite sa kupljenim diplomama privatnih fakulteta (ili nikakvim), koje su ubrizgali članskim kartama, a koji ne doprinose poboljšanju kvaliteta usluga, već su samo trošak, Direktor “Vodovoda“, Ivan Filipović, povećava cenu vode, isterujući od građana i preostale novce.

Ta nije valjda da toliko potcenjujete građane Valjeva da mislite da o poskupljenju vode oni ne mogu imati svoje mišljenje. Zaboravili ste da JKP “Vodovod-Valjevo“ pripada Valjevcima, a ne Direktoru “Vodovoda“, Ivanu Filipoviću, i njegovim nadređenima.

Jedini način za oporavak preduzeća je (a ja sam Vam već ranije dao predlog):

1.pretresite platne spiskove za početak i obelodanite sve parazite

2.zakonski naplatite svim učesnicima i saučesnicima u urušavanju Vodovoda

3.pretresite neplaćene račune pojedinaca kojima se ignorišu milionski dugovi

4.reorganizujte i preusmerite višak neradnika

5.smanjiti plate na minimalac, počev od direktora, za koga još uvek nisam dobio informaciju o njegovom školovanju

Tek onda dižite cene! Isuviše ste se kompromitovali! Izgleda da goli život i opstanak građana za Ivana Filipovića nisu u opisu nacionalnih interesa, navodi u saopštenju za javnost šefa odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Đorđa Pavlovića.

5 komentara na “SPS: Računi za vodu uvećani su za 75 odsto

 1. Tako je, meni je račun sa 1200 din, sada 2200, pa je lako izračunati koliko je poskupelo. Za ovo neko treba da odgovara, umesto 32% na 75%.

  1

  1
 2. Ovo više i nije žalosno već je neprihvatljivo, da račun za vodu koja uzgred budi rečeno nije ni ispravna,da je toliko plaćamo.pre 4godine ja sam ugradila aparat za prečišćavanje vode Nobel.jako sam prezadovoljana,sve što je više pijem više sam žedna,iz razloga što je hladna kao sa nekog izvora ,a pritom je i bistra voda.

  1

  1
 3. Znate kako, Ivanov otac je svojevremeno bio direktor vodovoda i ubacio sina Ivana, ništa manje nego u kancelariju, zaposleni su tiho govorili da je
  Ivan težak neradnik. Smenjivale se vlasti i bilo je samo pitanje vremena kada će i Ivan doći na red da bude direktor i …eto. Službeni auto Vodovoda možete videti, redovno, parkiranog pred kućom Filipovića.

  1

  1
 4. Šta je, ne sviđa ti se što je istina u vezi Ivana Filipovića – direktora. Zato nam i jeste ovako, plaćaj nepotizam, pune kancelarije dece političara, bivših direktora. Više Vodovod ima zaposlenih u kancelarijama nego ljudi koji treba da rade na izgradnji novog ili popravci vodovoda, a ne pričam da nemaju ni poštene mašine. Nestručnost, nerad, „kancelarijske pacove“ i ..treba da izdržava budžet i građani.

  0

  1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *