utorak, 25. juna 2024.

Sretenu za ubistvo u Zipi smanjena kazna sa 35 na 11 godina zatvora

Objavljeno: 7. juna 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Sreten Nikolić (28) iz Valjeva pravosnažno je osuđen na 11 godina zbog ubistva sugrađanina Damjana Dragojlovića (25), krajem oktobra 2016. godine ispred lokalnog noćnog kluba „Zipa“.

Njemu je konačna kazna drastično smanjena u odnosu na dve prvostepene, kojima je bio osuđen najpre na 35 pa na 30 godina!

U obrazloženju Apelacionog suda u Beogradu je navedeno da Viši sud u Valjevu nije u svojim presudama opisao ceo događaj koji je prethodio pucnjavi. Kao ključni dokaz pominje se video zapis na osnovu kojeg je utvrđeno da je Dragojlović prvi zadao više udaraca Nikoliću, u čemu mu se pridružilo i nekoliko njegovih prijatelja. Sve to je potvrdio i jedan svedok.

Nikolić se sa Dragojlovićem, koji je bio radnik obezbeđenja u „Zipi“, najpre sukobio na ulici ispred kafića jer mu, navodno, nije bio dozvoljen ulazak u taj objekat. Potom je otišao kući, odakle se vratio naoružan pištoljem iz kojeg je spolja pucao u izlog kafića, a onda ušao unutra i usmrtio Damjana.

U njegovoj daljoj nasumičnoj pucnjavi ranjena su još dva gosta „Zipe“. Veštačenjem je konstatovano da je tom prilikom bio „u stanju bitno smanjene uračunljivosti“.

Jedan komentar na “Sretenu za ubistvo u Zipi smanjena kazna sa 35 na 11 godina zatvora

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *