petak, 14. juna 2024.

Stadion „Žoze Murinjo“ ima rasvetu kao poznati svetski tereni

Objavljeno: 10. decembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Uređenje nekadašnjeg ubskog stadiona „Školarac“ koji sada nosi ime „Žoze Murinjo“, po portugalskom fudbalskom stručnjaku, je kompletno završeno, a taj stadion je dobio rasvetu kao što imaju drugi svetski fudbalski tereni.

„Fudbalski teren ’ Žoze Murinjo’ sija kao da je pripremljen za Ligu šampiona. Ostalo je još da postavimo veliki led semafor i to bi trabalo da bude završeno vrlo brzo. Ovo je jedinstven teren u okruženju, ako ne i u celoj Srbiji, i on je sada u funkciji, a na njemu će prvi trenirati fudbaleri kluba ’Jedinstvo’. Teren je urađen po svim standardima i očekujemo da će brojni kupovi i turniri biti odigrani na ovom stadionu. Ovaj teren sportisti mogu da ga koriste 365 dana, bez obzira da li je sneg, kiša ili su visoke temperature“, kaže predsednik ubske opštine Darko Glišić.

On kaže da je ovako velelepan stadion trebalo da nosi ime nekog velikog sportskog imena, a odluka je pala na portugalskog stručnjaka.

„Na ovaj korak smo se odlučili prvenstveno zbog Murinjovog dobrog odnosa prema Srbiji, ali i prema našem Ubljaninu Nemanji Matiću, koga je trenirao u Mančesteru i Čelsiju. Dugujemo veliku zahvalnost našem Nemanju Matiću, koji je bio posrednik u razgovorima sa Žoze Murinjom. Portugalski fudbalski stručnjak je naš predlog sa zadovoljstvom prihvatio, a na proleće bi trebalo da poseti i Ub. Ovo je velika stvar za naše mesto i za imidž Uba“, rekao je Glišić.

Fudbalski teren „Žoze Murinjo“ se nalazi preko puta ulice i parka koji nose ime proslavljenih fudbalera Nemanje Matića i Raće Petovića, i na oko 300 metara od stadiona Dragana Džajića. Ubski stadion ima najmoderniju veštačku travu i reflektore, kao i 500 sedećih mesta.

Foto: Dragan Belajac

 

 

 

3 komentara na “Stadion „Žoze Murinjo“ ima rasvetu kao poznati svetski tereni

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *