ponedeljak, 24. juna 2024.

U Valjevu novogodišnji koncert Dejana Petrovića

Objavljeno: 11. decembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Posle dvogodišnje pauze u Valjevu će biti organizovan doček Nove godine na otvorenom, a po svemu sudeći, u novogodišnjoj noći na Gradskog trgu nastupiće Dejan Petrović i njegov Big Bend. U gradskom budžetu je za novogodišnji program opredeljeno 3,1 milion dinara, a novogodišnji koncert „ambasadora srpske trube“ Dejana Petrovića trebalo bi da traje dva i po sata, odnosno plan je da počne poslednjeg dana decembra u 22.30 časova i da traje do jedan sat iza ponoći.

Valjevski Centar za kulturu je pre dva dana objavio javnu nabavku za usluge izvođenja muzičkog programa tokom organizacije dočeka Nove 2020. godine, kroz pregovarački postupak.

„ Sprovođenje pregovaračkog postupka bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda shodno članu 36. stav 1. tačka 2. Zakona o javnim nabavkama, je neophodno, jer iz umetničkih razloga nabavku mogu izvršiti samo određeni ponuđači. Kao i svake godine, Grad Valjevo u saradnji sa Centrom za kulturu Valjevo, organizuje svečani doček Nove godine na otvorenom za svoje sugrađane. I 2020. godinu dočekaćemo na Gradskom trgu u Valjevu, uz veliku binu i koncert Dejana Petrovića Big Banda, zvezde naše muzičke scene i uz tradicionalni novogodišnji vatromet. Agencija ‘Muzička kuća’ iz Užica je jedina na tržištu koja ima ekskluzivno pravo zastupanja i pregovaranja za navedenog izvođača u skladu sa ovlašćenjem koje je sastavni deo ovog zahteva“, stoji u obaveštenju o pokretanju pregovaračkog postupka, koje je objavljeno na portalu javnih nabavki. Otvaranje ponuda je predviđeno za 13. decembar u 14 časova.

Za razliku od ove, prethodne dve godine gradska vlast je organizovala doček Nove godine na Divčibarama, dok dočeka na otvorenom u Valjevu nije bilo. Pored novogodišnjeg koncerta i vatrometa, i ove godine je planiran dečji novogodišnji program, od  klizališta ispred Centra za kulturu, do dečjih predstava i zabavnih sadržajima za najmlađe.

Premijera „Otkačene novogodišnje bajke” u izvođenju valjevskih glumaca zakazana je za 22. decembar u Centru za kulturu, gde se za kraj ove godine planira „Novogodišnja bajka” sa poklonima za decu ranjivih kategorija i sa posebnim potrebama, koje organizuje Udruženje „Anđeli čuvari”.

Foto: Dejan Petrović Big Bend

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *