subota, 2. marta 2024.

Stigla 200. beba iz epruvete

Objavljeno: 2. decembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Zahvaljujući valjevskom Centru za vantelesnu oplodnju rođena je 200. bebe iz epruvete! U Sremskoj Mitrovici svet su ugledali blizanci, devojčica i dečak, 199. i 200. beba, koje su začete pre devet meseci zahvaljujući valjevskim stručnjacima. Centar za vantelesnu oplodnju u Valjevu postoji već četiri godine i beleži odlične rezultate, a za pomoć da postanu roditelji, pored bračnih parova iz Kolubarskog okruga, obraćaju im se mnogi parovi iz drugih gradova širom Srbije.

„Početkom sledeće godine očekuje se rođenje bebe u SAD, s obzirom na to da je majka Amerikanka udata za čoveka sa ovih prostora.Opredelili su za naš centar i postaće roditelji. Ove godine rođeno je još 14 malih Valjevaca nastalih u procesu vantelesne oplodnje“,  kažu u najmlađem Centru za VTO u sistemu državne zdravstvene zaštite.

Prema statistici Centra za VTO iz godine u godinu se duplira broj parova koji potraže pomoć na svom putu roditeljstva. Pre dve godine, u valjevskoj bolnici, zahvaljuljujući Centru za vantelesnu oplodnju, rođena je prva beba iz zamrznutog embriona. Mali Jakov je na svet došao nakon prvog neuspelog pokušaja vantelesne oplodnje, kada su po savetu lekara, zamrznuti embrioni koji su iskorišćeni u drugoj vantelesnoj oplodnji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *