nedelja, 3. marta 2024.

Sutra dodela nagrada za đake generacije

Objavljeno: 21. septembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Dodela nagrada za đake generacije osnovnih i srednjih škola u školskoj 2018/2019. godini biće održana sutra od 18 časova u velikoj sali Skupštine grada Valjeva. Tom prilikom će biti nagrađen 21 učenik, od čega 15 osnovaca, koji će dobiti po 10.000 dinara i šest srednjoškolaca koji će dobiti po 20.000 dinara.

Zbog epidemije korona virusa nagrade grada Valjeva i nagrade đacima generacije nisu dodeljene za Dan grada 20. marta, jer nije održana svečana sednica Skupštine grada Valjeva. „Grad nije zanemario, niti zaboravio najbolje đake, ali dosadašnja epidemiološka situacija i sve što je usledilo posle toga je odložila dodelu nagrada“, navodi se u saopštenju za javnost iz Gradske uprave.

Đaci generacije automatski dobijaju i stipendiju grada Valjeva u trajanju od 12 meseci, koja iznosi 5.500 za osnovce, 6.500 za srednjoškolce, 10.000 za studente i 11.000 dinara za studente u inostranstvu. Đaci generacije za 2018/2019. godinu već su dobili stipendije, koje su stekli po ovoj osnovi.

Novi Konkurs za stipendiranje talentovane učenika i studenata grada Valjeva biće raspisan 24. septembra, tako da će đaci generacije školske 2019/2020. godine biti automatski nagrađeni iduće godine, dok će ostali đaci i studenti konkurisati.

Odlukom o budžetu grada Valjeva za 2020. godinu za stipendiranje najboljih učenika je opredeljeno 28 miliona dinara. Ovo veliko izdvajanje iz gradskog budžeta je podsticaj našeg grada učenicima da postižu sve bolje rezultate.

Dodela nagrada za đake generacije će se obaviti u skladu sa svim preporučenim epidemiološkim merama uz obavezno nošenje maski. U samoj sali Skupštine grada će biti prisutni učenici, predstavnici grada i novinari, a roditelji, razredne starešine i direktori škola se pozivaju da ispred zgrade Skupštine grada Valjeva sačekaju zajedničko fotografisanje na Gradskom trgu, koje će biti organizovano posle dodele nagrada.

 

 

Jedan komentar na “Sutra dodela nagrada za đake generacije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *