sreda, 24. jula 2024.

Toplana spremna za novu grejnu sezonu

Objavljeno: 2. oktobra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradska toplana u Valjevu spremna je za početak nove grejne sezone. Pred početak zvanične grejne sezone, koja startuje 15. oktobra, kupljene su količine mazuta koje su dovoljne za mesec dana grejanja. Zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač za „Patak“ kaže da je Toplana već kupila 550 tona mazuta, a do 15. oktobra biće nabavljeno dodatnih 200 tona mazuta, što je dovoljno za grejanje do polovine novembra.

Građani će grejanje plaćati po starim cenama. Iako je bilo najavljeno da će se od ove grejne sezone računi za grejanje plaćati po potrošnji, a ne po kvadratnom metru, taj režim naplate važiće tek od naredne grejne sezone, kaže Kovač.

U novoj grejnoj sezoni na daljinski sistem grejanja biće priključeni novi potrošači do kojih je prošle godine izgrađena vrelovodna mreža, a među njima je nekoliko velikih objekata u centru Valjeva, poput Hale sportova, Biblioteke i zgrade Kolubarskog okruga.

Još uvek je neizvesno da li će gradska toplana u novoj sezoni grejati valjevsku bolnicu, iako je vrelovodna mreža izgrađena još prošle godine. U bolnici su prošle grejne sezone odbili da ih greje Toplana, uz obrazloženje da im je jeftinije sopstveno grejanje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *