utorak, 21. maja 2024.

U obnovu Kulturnog centra uloženo 15 miliona dinara

Objavljeno: 28. decembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Radovi na kompletnoj rekonstrukciji velike sale Kulturnog centra u Mionici su završeni, a žitelji tog kraja su, konačno, dobili uređen prostor, sa bioskopskom salom, gde se održavaju sva kulturna zbivanja u toj varošici.

Kompletni radovi su koštali oko 15 miliona dinara, a najaveći deo sredstava je obezbeđen iz opštinskog budžeta. Veliku salu Kulturnog centra su, simobiličnim presecanjem vrpce, otvorili šef kabineta ministra kulture Biljana Barošević i predsednik Opštine Boban Janković, uz prisustvo brojnih zvanica.

Nakon rekonstrukcije moderna sala Kulturnog centra biće korišćena za organizovanje književnih večeri, koncerata, svečanih akademija i drugih manifestacija.

“Obnova velike sale Kulturnog centra je naš veliki korak napred. Kulturni centar je mesto koje nas okuplja i veže u nešto što se, nažalost, sve više zapostavlja, a to je zajednica. Investicija u kulturu je investicija u budućnost, u budućnost naše omladine i dece koja će upravo ovde imati svoje prve nastupe. Planskim vođenjem i dobro osmišljenim programom omogućićemo svim sugrađanima, a posebno najmlađim, da ovde iskažu svoj talenat i kreativnost, da nauče nešto novo, prošire svoje vidike. Želja nam je i cilj da se u ovom domu uživa, da ga često posećujemo, da podstakne lepe misli i velika dela, da bude ponos naše Opštine i obećavam da investicija u obnovu velike sale od preko 15 miliona dinara neće biti i poslednja u oblasti kulture”, rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

Na svečanosti povodom otvaranja renovirane sale priređen je kulturno-umetnički program, a gostima je prikazan  dokumentarni film „Mionica koju volim“, o potencijalima ove varošice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *