četvrtak, 25. jula 2024.

U upravu Gorenja ušli predstavnici kineskog Hisensa

Objavljeno: 17. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Velenje - Centralno skladisscce Gorenja. 2012 - LOGISTIÈNI CENTER GORENJA, OD KODER NAJ BI PO NEUARDNIH PODATKIH S TOVORNJAKI ORGANIZIRANO KRADLI GORENJEVE IZDELKE. Foto: Brane Piano
Velenje - Centralno skladisscce Gorenja. 2012 - LOGISTIÈNI CENTER GORENJA, OD KODER NAJ BI PO NEUARDNIH PODATKIH S TOVORNJAKI ORGANIZIRANO KRADLI GORENJEVE IZDELKE. Foto: Brane Piano

VALJEVO – Novi vlasnik Gorenja, kineska korporacija Hisense, odlučila je da povuče deonice Gorenja sa berze, a odluku o tome najavila je za skupštinu deoničara 17. septembra.

Hisense je vlasnik 95,42 odsto deonica Gorenja, a malim deoničarima je spreman da ponudi 12 evra za deonicu, što je cena jednaka onoj po kojoj je pre tri meseca otkupio vlasničke udele većih deoničara, prenosi SEEbiz.

Gorenje od ima i proširenu upravu u koju je ušlo šest predstavnika kineskog vlasnika, a ostavke su dali dosadašnji članovi starog nadzornog odbora. Na predlog predsednika Upravnog odbora kompanije Gorenje, Franje Bobinca, Nadzorni odbor ove kompanije proširio je broj članova UO na 12. Nakon odluke o proširenju Upravnog odbora, predsednik Franjo Bobinac istakao je:

„Proširenje Upravnog odbora prirodan je korak u procesu koji je uprava hrabro započela pre oko godinu dana. Pronašli smo strateškog vlasnika i partnera s kojim će Gorenje rasti i razvijati se brže. Sjajan tim, koji je preporučila Hisense Group, donosi znanje i veštine ovom timu, kako bi ubrzala integraciju i sinergiju između ove dve grupe. Uskoro ćemo iskoristiti dobre odnose sa našim dobavljačima kako bismo obezbedili bolje uslove nabavke za sirovine i potrošni materijal, a verujem da ćemo vrlo brzo biti u prilici da vidimo i prve rezultate zajedničkog istraživanja i razvoja, kao i upošljavanje neiskorišćenog proizvodnog kapaciteta u svim postrojenjima kompanije Gorenje u Evropi. A kada do kraja godine sprovedemo planirane zakonske izmene u kompaniji, moći ćemo da se fokusiramo isključivo na ono što najbolje znamo – razvoj, dizajn, proizvodnju, marketing i prodaju kućnih aparata za sve brendove u našoj novoj zajedničkoj kompaniji. Verujem da je ovo izuzetno dobra vest za kompaniju Gorenje, za preko 11.000 zaposlenih u svim našim kompanijama, kao i za naše poslovne partnere širom sveta“.

Gorenje ima 11.000 zaposlenih,od kojih tri hiljade u Srbiji.

Posle preuzimanja, kineski investitor najavio je da će širiti proizvodnju i povećati broj zaposlenih u fabrici Gorenje u Valjevu i najavio dodatno razvijanje fabrike u Staroj Pazovi.

Jedan komentar na “U upravu Gorenja ušli predstavnici kineskog Hisensa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *