ponedeljak, 20. maja 2024.

U Valjevu popisano 20.000 nelegalnih objekata

Objavljeno: 3. marta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za mesec dana u Valjevu je popisano 20.000 nelegalno izgrađenih objekata. Kako je izjavila pomoćnica ministra građevine Darinka Đuran obavljen je veliki posao, pre svega za grad, „zbog mogućnosti da se prihoduje u budžet grada“. Nakon popisana objekata izgrađenih bez potrebnih dozvola, prvi korak je donošenje brešenja o rušenju tih objekata, ali po rečima pomoćnice ministra, to ne znači da će se objekti građana i rušiti.

„To je samo jedan postupak u nizu postupaka u okviru Zakona o ozakonjenju i poruka građanima je da daju minimum dokumentacije koja treba da se dostavi. Taksa za porodične i stambene objekte je 5.000 dinara i ukoliko uporedimo sa ranijim zakonima o legalizaciji, možemo da kažemo da je to minimum. Rok za donošenje rešenja je jedan kvartal, a krajnji rok za ozakonjenje je tri godine, što je i najavila potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović“, rekla je pomoćnica ministra.

Ona je poručila građanima da legalizacija objekata čeka ili njih, ili njihove naslednike i da se mora upisati sve što je građeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *