utorak, 25. juna 2024.

Ulica i bokserska sala nosiće ime Slobodana Lazića Cimera

Objavljeno: 15. septembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Grad Valjevo je prihvatio inicijativu predstavnika Bokserskog saveza Srbije da jedna od značajnih ulica u gradu na Kolubari ponese ime Slobodana Lazića Cimera, nedavno preminulog boksera i trenera. Pored toga, bokserska sala u Valjevu nosiće ime legendarnog bokserskog trenera.

Dogovor je postignut na sastanku gradonačelnika Lazara Gojkovića sa predstavnicima Bokserkog saveza Srbije.

„Imali smo imali dobar i konstruktivan sastanak. Sve je vezano za inicijativu da bokserska legenda Slobodan Lazić Cimer, naš sugrađanin, dobije ulicu sa svojim imenom u svom gradu. Pored toga dogovorili smo se da u budućnosti bokserska sala koja se nalazi u samom centru grada, takođe dobije ime po Slobodanu Laziću Cimeru. Pričali smo svakako da ćemo kao Grad ponovo pomoći, koliko naravno budemo imali sredstava u budžetu za narednu godinu, a svakako ćemo se potruditi da animiramo što više privrednika, uspešnih ljudi i entuzijasta i zaljubljenika u boks da nam u tome pomognu“, rekao je gradonačelnik Lazar Gojković.

Predstavnik Bokserskog saveza Srbije je Tadija Kačar je rekao da je Slobodan Lazić Cimer bio odličan bokser, divan čovek, istaknut trener, vaspitač i pedagog.

„Našu inicijativu su prihvatili bokseri iz ostalih država kojima je on bio trener na Olimpijskim igrama, na kojima su naši bokseri osvojili četiri olimpijske medalje. Drago mi je što je ovu inicijativu prihvatilo i rukovodstvo grada Valjeva. Pre svega zbog toga što je to čovek koji zaslužuje najviše poštovanje od generacija koja dolaze“, istakao je Tadija Kačar.

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije se zahvalio gradonačelniku na prihvatanju inicijative, čime je, kako kaže, gradonačelnik pokazao da neguje tradiciju, sportske vrednosti starijih sugrađana koji su zadužili ne samo Valjevo, već celu Srbiju i nekadašnju Jugoslaviju.

„Bokserski klub Valjevo, prošlogodišnji ekipni šampion, ponovo će dobiti podršku grada Valjeva da nastavi svoj razvoj. Upravo smo o tome razgovarali sa gradonačelnikom i dogovorili da Grad stane iza kluba i da to bude klub i sport koji je i nekada bio ponos i dika ovoga grada. Mi kao Bokserski savez ćemo uz svu neophodnu opremu, u organizacionom smislu, pomoći  da Valjevo ima mlad bokserski klub kao ponos Valjeva i Valjevaca“, naglasio je predsednik Bokserskog saveza Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *