petak, 12. aprila 2024.

Useljenje na novembarskom raspustu

Objavljeno: 12. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Osnovna škola u Brđanima, čija je izgradnja počela pre 18 godina, prve đake primiće od novembra. Useljenje u novu VI školu u proteklih nekoliko godina više puta najavljivano i otkazivano, a tako je bilo i na početku ove nove školske godine, jer su postojala obećanja da će đaci iz stare preći u novu školu 1. septembra. Kako je obrazloženo iz Gradske uprave, do preseljenja nije došlo jer objekat u Brđanima još uvek nije dobio upotrebnu dozvolu, te je zbog toga odlučeno da se preseljenje iz stare u novu školu obavi tokom jesenjeg raspusta, koji traje od 9. do 12. novembra.

Tokom avgusta su obavljeni završni radovi, a izvođač je imao zadatak da otkloni sve uočene nedostatke. Među njima je bilo postavljanje nedostajućih gelendera, zatim krpljenje rupa koje su se pojavile na zidovima, a najviše novca je potrošeno na propustima koji su otkriveni na instalacijama za grejanje. Prema nezvaničnim informacijama, upravo zbog problema sa grejanjem i kotlarnicom je otvaranje nove škole odloženo za novembar.

Mihailo Milutinović, zamenik predsednika Skupštine grada, kojeg je gradonačelnik postavio za koordinatora izvođenja završnih radova na gradilištu škole u Brđanima, međutim, negira tu informaciju. On navodi da je tokom poslednjih radova otklonjeno 86 uočenih nedostataka na ovom školskom objektu, te da će nakon dobijanja upotrebne dozvole škola biti spremna za useljenje do novembarskog raspusta.

”Osnovni problem, pored dugog trajanja gradnje, bio je zbog mnogo učesnika, izvođača i velikog broja podizvođača radova, koji nisu bili sinhronizovani. Zbog promena zakonskih propisa i pravilnika imali smo mnogo dodatnih teškoća. Na primer, u kabinetu za opštetehničko obrazovanje, gde postojeće utičnice ugrađene u klupe ne odgovaraju sadašnjim standardima. Da ne nabrajam masu zanatskih radova, od betonske ploče koja je pukla u kotlarnici do parternog uređenja- kaže Milutinović.

Radovi na izgradnji nove škole u Brđanima počeli su još 2000. godine. Tri godine kasnije su prekinuti radovi, a nastavljeni su tek 2009. godine. Nakon toga se radilo fazno, tako da se ovaj školski objekat  od 6.200 kvadrata gradio punih 18 godina, a u njega je uloženo više od 300 miliona dinara.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *