nedelja, 16. juna 2024.

Valjevo za film Ristovskog dalo 2,85 miliona dinara

Objavljeno: 10. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Dok su pojedini gradovi u Srbiji kao što je Čačak, kupovali karte za film čije snimanje je bilo u toku, Valjevo je iz svog budžeta izdvojilo 2,85 miliona dinara za film “Čarape kralja Petra” Lazara Ristovskog.

Podsećamo, delovi ovog filma, čiji je Ristovski reditelj i glavni glumac, proletos su snimani u staroj čaršiji Tešnjar. Pre početka snimanja, Ristovski koji je boravio u Valjevu i sastao se sa gradskim rukovodstvom koje je predvodio gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, izjavio je za Patak Online da će lokalna samouprava pomoći realizaciju ovog projekta „u granicama mogućnosti“.

Tako je, kako se saznaje, krajem prošlog meseca na račun firme “Zillion film” čiji je direktor Ristovski, Grad Valjevo uplatio 2,85 miliona dinara i to sa budžetske pozicije “ostale stručne usluge”, a na osnovu ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji koji je potpisao gradonačelnik Gvozdenović.

Po tom ugovoru sa “Zillion filmom”, Grad se obavezao da će davati aktivnosti nadležnih organa, službi i preduzeća, srazmerno potrebama projekta, kao i da će angažovati cisterne sa vodom za sve vreme snimanja, te angažovati nadležno preduzeće u cilju čišćenja ulica i obezbediti dozvole za parkiranje. Takođe, dato je na korišćenje prostorija MZ “Stari grad” i obezbeđen smeštaj za članove filmske ekipe u periodu snimanja filma “Čarape kralja Petra”.

Druga strana ovog ugovora predviđa da grad Valjevo bude promovisan kao centar kulture i grad sa izuzetnim potencijalom za snimanje filmova i uvrsti na što veći broj mapa gradova filmske industrije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *