ponedeljak, 24. juna 2024.

Vojnici položili zakletvu pred ministrom odbrane

Objavljeno: 19. marta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  U valjevskoj kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ vojničku zakletvu je danas položilo 216 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka. Polaganju vojničke zakletve u Valjevu je prisustvovao novopostavljevljeni ministar odbrane Zoran Đorđević, koji je poručio da su ponosni na poverenje koje Vojska uživa među građanima Srbije. „ Onaj ko izabere da postane vojnik zavređuje posebno popštovanje, jer biti vojnik znači služiti opštem dobru, biti spreman za brojne napore i odricanja, a to ne može svako. Vojnička zakletva se daje jednom u životu, a večno se pamti i poštuje. Danas ste postali deo sistema odbrane. Od vas će se zahtevati disciplina, rad i istrajnost, ali u vojci ćete steći prave prijatelje. Upoznaćete značaj jedinstva u kolektivu i važnost timskog rada“,  poručio je martovskoj klasi vojnika ministar odbrane Zoran Đorđević.

Među onima koji su danas položili zakletvu ima vojnika iz više srpskih gradova. Među njima su najbrojniji muškarci, ali je primetan manji broj žena koje su se odlučile na dobrovoljno služenje vojnog roka. „ Moji roditelji nemaju muško dete. Bili su oduševljeni kada sam im rekla da planiram da se prijavim za dobrovoljno služenje vojske. Na taj korak sam se prvenstveno odlučila zbog ljubavi prema otadžbini, a nadam se da ću u Vojci dobiti stalan posao“,  ispričala je Marija Trajković (24) iz Smedereva.

Đorđe Mulutinović (23) iz Knjaževca kaže da se na ovaj poziv odlučio isključivo zbog ljubavi prema otadžbini, dok vojnik Aleksandar Pljević (25) iz Beograda kaže da će nastaviti porodičnu tradiciju, jer mu čitava porodica radi u Vojci Srbije.

Ministar odbrane Zoran Đorđević je na svečanosti u valjevskoj kasarni još poručio da je Vojska Srbije pouzdan oslonac državi, da je spremna da odgovori na sve bezbednosne izazove i bitno doprinese bezbednosti, kako u regionu, tako i u svetu. „Sarađivaćemo sa oružanim snagama svih kontinenata dopinoseći jačanju kredibiliteta naše Srbije, a ostaćemo vojno neutralni“, poručio je Đorđević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *