utorak, 23. jula 2024.

Vojska Srbije će uplatiti “Krušiku” 10 miliona evra za novi ugovor

Objavljeno: 10. marta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Prilikom posete “Krušiku”, predsednik Aleksandar Vučić poručio je radnicima najvećeg valjevskog preduzeća da neće imati problema ni sa platama, ni sa poslom, obećavši da će Vojska Srbije “Krušiku” uplatiti 10 miliona evra za novi ugovor.

Nakon obilaska novog pogona “Krušika” i razgovora sa rukovodstvom fabrike, Vučić je podsetio da je nedavno održan sastanak sa predstavnicima kompletne odbrambene industrije, kako bi se analizirala situacija, i videlo šta je potrebno uraditi i kako upravljati resursima u budućnosti, jer oko 11. 500 direktno zaposlenih, a indirektno i više od 20. 000 ljudi, zavisi od tih odluka.

„Nisam došao da vas lažem, niti je to moguće”, poručio je predsednik okupljenim radnicima i dodao da je država spremna da uloži veliki novac u “Krušik”, “ali da će morati da se sprovedu temeljne i ozbiljne reforme u kompletnoj namenskoj industriji”.

“Znam da Valjevo bez Krušika nije Valjevo i svi bi otišli trbuhom u kruhom u Beograd i u svet, ali ja želim da vi ostanete u Valjevu i zato ćemo nastaviti sa velikim ulaganjima. Vojska Srbije je zainteresovana za maljutke, helikopterske rakete, a na raketama zarađujete više nego na minobacačkim programima. Vojska će uplatiti 10 miliona evra Krušiku za novi ugovor”, poručio je predsednik Srbije.

U poseti “Krušiku” Vučić je bio sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem, načelnikom BIA Bratislavom Gašićem, kao i s ministrom finansija Sinišom Malim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *