utorak, 28. maja 2024.

Vučić: Gas u Valjevo stiže 15. oktobra

Objavljeno: 21. aprila 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Valjevo, foto: Patak online
Valjevo, foto: Patak online

VALJEVO- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će gas u Valjevo stići 15. oktobra, da se uskoro očekuje rekonstrukcija valjevske bolnice, u koju će biti uloženo 90 miliona evra, kao i izgradnja nove sportske hale, koja će koštati 15 miliona evra.

Te informacije predsednik Srbije je saopštio tokom jučerašnje posete Valjevu, gde je prisustvovao otvaranju nemačke fabrike „Bizerba“.

„U Valjevo do 15. oktobra dovodimo gasne cevi od čelika, zatim idemo u grananje kroz tzv. plastične cevi i gas će prvo stići u ’Bizerbu’ i drugu nemačku kompaniju, kao i u sam grad Valjevo, što će mnogo značiti na daljoj reindustrijalizaciji samog Kolubarskog okruga, ali i na pronalaženju čistijih goriva za građane Valjeva, za obične ljude koji će moći da dišu čistiji vazduh“, rekao je Vučić.

On je najavio da će biti rekonstruisano 77.000 kvadrata valjevske bolnice, ali i izgrađena sportska hala.

Predsednik Srbije, foto: Patak online

„Kasnimo u nekim našim infrastrukturnim projektima, ali za razliku od ranijeg perioda, ipak radimo i na kraju isporučujemo rezultate. Radimo idejni projekat za rekonstrukciju valjevske bolnice i biće završen u julu. Kasnimo tri meseca sa tim zato što smo projekat morali da menjamo, jer ćemo da gradimo mnogo više nego što smo mislili, a to je 77.000 kvadrata, kako bi Valjevu ostavili najmoderniju bolnicu. O sportskoj hali od 15 miliona evra da i ne govorim, koju takođe nikada nikome nije palo na pamet da je gradi, ali svi znaju šta je to čega nema, a ne žele da uporede sa onim čega u stvari nikada nije ni bilo“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je najavio da će za dva meseca u Valjevu biti otvorena fabrika velikog nemačkog proizvođača sanitarne armature, tuševa i slavina „Hansgrohe“, da je „Gorenje“ najavilo da će povećati broj zaposlenih, te da će sledeće godine biti otvorena brza saobraćajnica od Valjeva do Lajkovca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *