utorak, 23. aprila 2024.

Vučić na proslavi 10 godina rada Gorenja u Valjevu

Objavljeno: 1. decembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Fabrika rashladnih uređaja „Gorenje“ danas obeležava 10 godina rada u Valjevu. Glavni gost na proslavi ovog jubileja slovenačke kompanije biće prvi čovek Vlade Srbije Aleksandar Vučić. „ Fabriku Gorenje Valjevo, prvu koju je Gorenje Grupa otvorila u Srbiji, izgradili smo kao greenfield investiciju, pre 10 godina. Do sada smo u njoj proizveli više od pet miliona rashladnih aparata koje izvozimo u zemlje celog sveta. Sa više od 1.400 radnih mesta u ovoj fabrici, značajan smo poslodavac i jedan od najvećih izvoznika u Srbiji“, navodi se u saopštenju „Gorenja“.

Svečanost u „Gorenju“ zakazana je za 11.30 časova, a kako saznajemo, ta fabrika se već duže vreme priprema za dolazak premijera Vučića i visokih zvanica. Za dolazak prvog čoveka srpske vlade i lidera SNS pripremaju se danima i funkcioneri SNS u Valjevu, koji su proteklih dana masovno slali SMS poruke članovi te stranke u Kolubarskom okrugu, u kojima ih pozivaju da se u 10.45 časova okupe ispred fabrike „Gorenje“, „ kako bi dočekali našeg premijera“.

Premijer Vučić je, po prvi put od 2012. godine, otkako je SNS na vlasti u državi, posetio 28. marta ove godine, kada je u jeku izborne kampanje obišao Medicinsku školu. Premijer je, po drugi put, u Valjevo došao 14. maja,  kada je otvorio novi pogon u valjevskoj fabici „Krušik“, vredan 9, 4 miliona evra. Ovo će, praktično, biti treća poseta premijera Vučića Valjevu u ovoj godini, dok je u protekle četiri godine zaobilazio grad na Kolubari.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *