ponedeljak, 24. juna 2024.

Za Dom sporta „General Svetomir Đukić“ izdvojeno 18,5 miliona dinara

Objavljeno: 20. februara 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Grad Valjevo
Foto: Grad Valjevo

VALJEVO- Ministarstvo sporta sa 6,5 miliona dinara finansiraće projekat grada Valjeva, koji se odnosi na rekonstrukciju objekta Doma sporta „General Svetomir Đukić“, a tiče se mašinskih instalacija, odnosno klima komora, saopšteno je iz Gradske uprave.

Pored toga, iz budžeta grada, u ovoj budžetskoj godini je Ustanovi za fizičku kulturu „Valis“ prebačeno još 12 miliona dinara za završetak unutrašnjeg uređenja nekadašnjeg „Partizana“. Ovim novcem će se uraditi, pored mašinskih instalacija, drugi deo zgrade sa svlačionicama i hodnik u objektu.

Okončanjem ove faze radova, objekat Doma sporta „General Svetomir Đukić“ će se svrstati u red najuređenijih sportskih objekata u Srbiji, spremnih da se u njima organizuju brojni sadržaji, pre svega za decu predškolskog i školskog uzrasta i za potrebe sportskih klubova.

Foto: Grad Valjevo

„Kada se setimo u kakvom stanju je bio ovaj objekat i pogledamo ga sada, vidimo koliki je put pređen i koliko napora smo mi kao Grad, uz podršku Republike Srbije uložili da uredimo Dom sporta „General Svetomir Đukić“, koji je jedan od simbola Valjeva. Zahvaljujući dobroj saradnji sa resornim ministarstvom koja je započela u prethodnom periodu, a koja je nastavljena i sa sadašnjim predstavnicima Ministarstva sporta, privodimo kraju radove na uređenju i ponosni smo na to kako već sada Dom sporta izgleda“, rekao je član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković.

Rekonstrukcija nekadašnjeg „Partizana“ je do sada sprovedena u dve faze. Najpre je urađena spoljna rekonstrukcija, vrednosti 40 miliona dinara, od čega je Valjevo finansiralo sa 28, a država sa 12 miliona.

Potom se prešlo na unutrašnju rekonstrukciju, u okviru koje je urađen deo svlačionica, parket i podloge u obe sale, novi koševi, za šta je izdvojeno 20 miliona dinara novca iz gradskog budžeta.

Nakon ove treće faze unutrašnje rekonstrukcije, Dom sporta „General Svetomir Đukić“ će biti dodatno uređen  za sprovođenje planiranih aktivnosti usmerenih ka razvoju sporta u Valjevu, navedeno je u saopštenju za javnost Gradske uprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *