nedelja, 16. juna 2024.

Za dve izložbe iz budžeta se izdvaja 35.000 evra

Objavljeno: 3. marta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Rad Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“ građane Valjeva košta četiri miliona dinara godišnje, a u toj ustanovi kulture za ovu godinu su planirane samo dve izložbe! To praktično znači da se za plate četvoro zaposlenih i druge troškove izdvaja skoro 35.000 evra, a zauzvrat posetici će u ovoj godini dobiti samo dve nove izložbe. Zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač kaže da je nedopustivo da ova ustanova kulture godišnje organizuje samo dve izložbe, a da se, s druge strane, izdvaja velika svota novca za plate i druge troškove zaposlenih. On dodaje da bi trebalo preispitati Statut ove ustanove, kako bi se program ove ustanove proširio uključivanjem umetnika iz Valjeva i drugih delova Srbije.

„Ne vidim razlog zašto domaći umetnici ne bi izlagali u Internacionalnom umetničkim studiju, jer potpuno je besmisleno da godišnje imaju samo dve izložbe“, rekao je Kovač.

Gradonačelnik Valjeva Stabno Terzić je odgovorio da se za promenu Statuta ipak mora konsutovati Radovan Trnavac Mića, dok mu je njegovog zamenik odgovorio da je osnivač tog Studija lokalna samouprava i da se novac za njih izdvaja iz gradske kase, tako da gradska vlast ima puno pravo da očekuje bolji rad Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“.

Jedan komentar na “Za dve izložbe iz budžeta se izdvaja 35.000 evra

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *