utorak, 23. aprila 2024.

Za Lokalni plan akcije za decu 2,5 miliona dinara

Objavljeno: 27. jula 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Za realizaciju Lokalnog plana akcije za decu grada Valjeva u 2017. godini iz budžeta grada Valjeva za ovu godinu odobrena su sredstva u iznosu od 2.500.000 dinara.

projekatAktivnosti u okviru realizacije Lokalnog plana akcije za decu, za koje je ovaj iznos izdvojen, obuhvataju obuku 150-oro socijalno i materijalno ugrožene dece neplivača u Sportsko rekreativnom centru ,,Petnica“, sprovođenje pomoći za socijalno i materijalno ugroženu decu sa evidencije Centra za socijalni rad ,,Kolubara“ u Valjevu  kroz kupovinu garderobe i sredstava za higijenu i finansiranje ili sufinansiranje projekata za realizaciju aktivnosti iz ovog plana.

Prema rečima predsednika Odbora za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu  pomoćnika gradonačelnika Valjeva Saše Simića, prvi deo planiranih aktivnosti se uspešno sprovodi.

,,U toku je obuka druge grupe socijalno i materijalno ugrožene dece neplivača koji su učenici prvog razreda svih sedam valjevskih osnovnih škola. Obuka se održava u saradnji sa Plivačkim klubom ,,Valis“ u junu, julu i avgustu ove godine,  tako što svaka od ukupno tri grupe od po 50-oro dece ima 40 časova obuke plivanja sa obezbeđenim autobuskim prevozom uz instruktore plivanja i četiri koordinatora za svaku grupu. Za ovu aktivnost je odobren iz budžeta iznos od 1.100.000 dinara“, rekao je gospodin Simić i obrazložio dalji tok ovogodišnjih aktivnosti.

,,Drugi deo planiranih aktivnosti podrazumeva kupovinu garderobe i paketa za higijenu za socijalno i materijalno ugroženu decu sa evidencije Centra za socijalni rad. Iz budžeta je predviđen iznos od 400.000 dinara za ovu aktivnost i mi ćemo je realizovati do kraja avgusta, pre polaska dece u školu. Do kraja decembra meseca će biti ostvaren i treći deo aktivnosti za koji su odobrena  sredstva u ukupnom iznosu od  900.000 dinara kojima će se sufinansirati i finansirati projekti za realizaciju aktivnosti iz Lokalnog plana akcije za decu.“
Za finansiranje i sufinansiranje projekata, što predstavlja treću i poslednju fazu ovogodišnjih aktivnosti Lokalnog plana akcije za decu, zaključeno je osam ugovora i to sa:

Planinarskim klubom ,,Povlen“ iz Valjeva za projekat ,,Planinarenjem do zdravlja“ u iznosu od 160.000 dinara
Kulturno-prosvetnom zajednicom grada Valjeva za projekat ,,Osmisli se, koncentriši se“ u iznosu od 160.000 dinara
Udruženjem ,,Zagrljaj“ Valjevo za projekat ,,Zajedno možemo bolje i više-podrška inkluziji“ u iznosu od 100.000 dinara
Društvom za cerebralnu paralizu Valjevo za projekat ,,S one strane duge“ u iznosu od 60.000 dinara
Društvom ,,Rom“ Valjevo za projekat ,,Igračka-Dublje“ u iznosu od 90.000 dinara
Podružnicom matematičara Valjevo za projekat ,,Matematička igraonica za predškolce“ u iznosu od 150.000 dinara
Društvom istraživača ,,Vladimir Mandić-Manda“ Valjevo za projekat ,,Čovek i priroda“  u   iznosu od 100.000 dinara
Domom kulture ,,Izvor“ za projekat ,,Otvaranje dečijeg hora“ u iznosu od 80.000 dinara

Ostatak sredstava, u iznosu od 100.000 dinara, opredeljen je za objavljivanje oglasa za potrebe rada Odbora kao i za propagandni materijal.
Simić ističe da će se Grad Valjevo potruditi da za sledeću godinu opredeli sredstva u većem iznosu za ovu, već tradicionalnu akciju, jer je osmeh na licima dece koja su završila junsku obuku za neplivače nešto što je neprocenljivo.

Grad Valjevo

2 komentara na “Za Lokalni plan akcije za decu 2,5 miliona dinara

  1. „U toku je obuka druge grupe socijalno i materijalno ugrožene dece neplivača koji su učenici prvog razreda svih sedam valjevskih osnovnih škola.“
    Nisam znala da Valjevo ima samo sedam osnovnih skola??????DISKRIMINACIJA na nivou

    1

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *