petak, 12. aprila 2024.

Zamenjen leš pokojnice u bolničkoj mrtvačnici

Objavljeno: 27. jula 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn
, Image: 6821384, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Fancy
, Image: 6821384, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Fancy

VALJEVO – Mirjana i Biljana Bogdanović, ćerke pokojne Branke (67) koja je preminula 16. jula, ogorčene su jer već deset dana nisu dobile ni objašnjenje kako, ni izvinjenje zbog čega je došlo do zamene leša njihove majke u mrtvačnici Opšte bolnice, posle čega je telo žene poslato za Beograd.

Šokantnu vest rođene sestre su saznale 18. jula i to samo par časova pre zakazane sahrane na Novom groblju, kada ih je radnik radnje za pogrebne usluge, kojeg su angažovale za sprovođenje sahrane majke, obavestio da je kovčeg sa Brankinim telom prebačen za Beograd i to umesto pokojnice iz Beograda V.S. koja je ostala u mrtvačnici.

Srećom, kako pričaju, radnik te radnje Ivica Aleksić se angažovao sam i uputio za Beograd, gde je kovčeg sa njihovom majkom pronašao na groblju Lešće, uspeo da ga vrati za Valjevo tako da je Branka ipak sahranjena na Novom groblju.

Do zamene pokojnika, kako je uspšeo da sazna, došlo je tako što je radnik mrtvačnice rođaka V.S. koji je došao po njen kovčeg, pitao da li je ona tu „dovežena iz bolnice ili od kuće“, na šta je rođak preminule Beograđanke odgovorio „valjda od kuće“, posle čega je preuzeo kovčeg u kojem je u stvari bila Branka Bogdanović.

„Naša majka je mogla da bude sahranjena u grob te žene iz Beograda ili da bude kremirana, kako bi se onda nestanak njenog leša rešio. Punih deset dana je prošlo od šokantnog događaja, a niko nas iz bolnice nije kontaktirao, bar sa objašnjenjem šta se dogodilo, kamoli da nam se bar izvini zbog pretrpljenog šoka, straha i poniženja. Pošto smo se konsultovale sa advokatom, svakako ćemo pokrenuti postupak kako bi se utvrdilo ko je i kako odgovoran zbog zamene pokojnika“, kažu Mirjana i Biljana Bogdanović.

U policiji potvrđuju da je izveštaj o ovom slučaju prosleđen višem tužilaštvu na dalje postupanje, kako bi se izjasnio da li u ovom slučaju ima elemenata krivičnog dela.

2 komentara na “Zamenjen leš pokojnice u bolničkoj mrtvačnici

  1. Ne treba ići u preterivanje. Niko nije bez greške na poslu .
    Ovo mi liči na jednu šansu da se od Bolnice uzme novac .

    2

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *