četvrtak, 18. aprila 2024.

Za podsticaj zapošljavanja 25 miliona dinara iz gradske kase

Objavljeno: 25. marta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U gradskoj kasi ove godine je izdvojeno 25 miliona dinara za sprovođenja aktivne politike zapošljavanja kroz Lokalni akcioni plan zapošljavanja grada Valjeva. Tu odluku je usvojilo Gradsko veće na poslednjoj sednici, a kako se navodi u saopštenju kabineta gradonačelnika, glavni cilj je povećanje zaposlenosti kroz stručnu praksu, javne radove, subvencije za zapošljavanje nezaposlenih i subvencije za samozapošljavanje. Iz gradskog budžeta je za ova četiri programa predviđeno 25 miliona dinara.

Na istoj sednici usvojena je odluka da se poslovi upravljanja i i održavanja seoskih vodovoda „Kukalj“i „Prskavac“ povere JKP „Vodovod“ na period od 10 godina. Članovi Gradskog veća su utvrdili i predlog Odluke o izmenama i dopunama odluke o izradi plana generalne regulacije „Gradac“ i „Novo naselje“.

Usvojen je i Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi grada Valjeva, Zajedničkom pravobranilaštvu grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina, Službi interne revizije grada Valjeva i Službi budžetske inspekcije grada Valjeva. Načelnica Gradske uprave Valjevo Jelica Tešić-Panjković je rekla da se povećava broj izvršilaca komunalnih inspektora za jednog izvršioca iz postojećeg broja radnika na neodređeno vreme, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Valjeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *