nedelja, 3. marta 2024.

Za tri meseca 25 slučajeva porodičnog nasilja

Objavljeno: 18. aprila 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Za prva tri meseca ove godine u Kolubarskom okrugu je zabeleženo 25 slučajeva nasilja u porodici. Ovi podaci pokazuju da su žrtve ohrabrene da prijave nasilje, što ranijih godina nije bio čest slučaj. Zbog porodičnog nasilja uhapšeno je 16 osoba u Okrugu, dok je za 11 osoba određen pritvor. Najviše porodičnog nasilja zabeleženo je na području Valjeva, gde je za tri meseca prijavljeno 11 slučajeva. Četiri osobe su zbog tog krivičnog dela završile u pritvoru.

Od opština u Kolubarskom okrugu najviše slučajeva porodičnog nasilja je bilo u Ubu, gde je prijavljeno pet slučajeva porodičnog nasilja, dok je pritvor određen za tri osobe. U Lajkovcu su bila četiri slučaja, a četiri osobe su pritvorene. U Mionici policija je evidentirala četiri krivična dela porodičnog nasilja, u Ljigu dva, dok u Osečini za prva tri meseca nije zabeležen nijedan slučaj.

Poslednji slučajevi porodičnog nasilja zabeleženi su u Valjevu, kada je policija uhapsila P.N. (59), koji je vređao i fizički nasrtao na ženu i majku, koja je zadobila teške povrede, kao i u Ubu, gde je uhapšen V.M. (50). On se tereti da je u toku noći vređao suprugu, pokušao da je udari, a nakon toga je sa maloletnim detetom isterao iz kuće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *