četvrtak, 13. juna 2024.

Za unapređenje bezbednosti saobraćaja 41,6 miliona dinara

Objavljeno: 13. februara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ove godine u gradsku kasu bi od naplate saobraćajnih prekršaja, napravljenih na području Valjeva, trebalo da se slije 41,6 miliona dinara. Najveći deo tog novca, više od polovine, je namenjeno za popravljanje saobraćajne infrastrukture i to 22,6 miliona dinara. Od toga, za projektovanje i izgradnju biciklističkih staza biće izdvojeno 16,6 miliona dinara, a ostatak će biti potrošen za održavanje trotoara u zonama škole i rehabilitaciju ulica. Po programu korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja, koji je usvojilo Gradsko veće, za nabavku 1.000 auto-sedišta za decu i ove godine je predviđeno pet miliona dinara.

Ove godine za opremanje saobraćajne policije u Valjevu biće izdvojeno 8,5 miliona dinara. Od toga, za kupovinu dva motora je predviđeno četiri miliona dinara. Po milion dinara je opredeljeno za nabavku ampula za testiranje na drogu, kupovinu radarskog uređaja, zatim belih opasača i specijalnih lampi za zaustavljanje vozila noću, dok je pola miliona planirano za kupovinu alkometra. Oko 700.000 dinara je namenjeno za nabavku drona sa kamerom i opremom za snimanje mesta saobraćajnih nesreća, a 300.000 dinara za kupovinu fotoaparata za potrebe saobraćajne policije.

Ovim program predviđeno je da po dva miliona dinara bude izdvojeno za vaspitno-obrazovne aktivnosti dece i omladine, kao i naučno istraživačke radove u oblasti bezbednosti saobraćaja.

Prema informacijama Saveta za bezbednost saobraćaja tokom prošle godine je za aktivnosti  potrošeno 35 miliona dinara, od toga 20 miliona dinara je usmereno na tekuće održavanje i rehabilitaciju saobraćajnica, kao i na izgradnju biciklističkih staza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *