sreda, 19. juna 2024.

Za zaprašivanje komaraca 5.000 evra više nego lane

Objavljeno: 20. maja 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Posao zaprašivanja komaraca u Valjevu dobila je firma koja je dostavila najskuplju ponudu, a na preporuku Zavoda za javno zdravlje, komarci će biti suzbijani iz aviona, a biće korišćeni i insekticidi, koji su toksični. To je u najkraćem epilog tendera koji je sprovela Gradska direkcija, a zaprašivanje komaraca građane Valjeva će koštati 600.000 dinara više nego lane! Posao vredan 1,6 miliona dinara je poveren beogradskoj firmi „Eko san“, jer se opravdano ili ne sa tendera povuklo preduzeće „Eko Dez“ iz Beograda, koje je dostavilo ponudu od 1,2 miliona dinara, dok je valjevska firma „Sinitra“ sa ponudom od 1,5 miliona dinara eliminisana zbog nepotpune dokumentacije.

Zanimljivo je to da će firma „Eko san“, koja je poslove zaprašivanja u Valjevu obavljala u protekle tri godine, ove godine „inkasirati“ 600.000 dinara više, nego što su za taj posao uzeli prošle godine.

Direkcija je naručila od te firme po dva avionska i zemaljska tretmana insekticidima, kao dva zemaljska larvicidima. Upućeni tvrde da su insekticidi toksični i po preporukama EU i Svetske zdravstvene organizacije njihova upotreba, naročito iz vazduha nad naseljenim područjem, bi trebalo da bude svedena na minimum.

Na pitanje zašto je Direkcija za zaprašivanje komaraca tražila avion i insekticide, što povećava troškove i može biti štetno po zdravlje, Vladan Jerinić iz Gradske direkcije kaže da su prilikom izrade tendera konsultovali Zavod za javno zdravlje, „tako da je i u tom smislu sve u redu“. U Direkciji kažu da bi prvo zaprašivanje komaraca trebalo da bude obavljeno u narednih 10 dana.

3 komentara na “Za zaprašivanje komaraca 5.000 evra više nego lane

  1. Čita li neko, zapravo, tekst, koji komentariše…? Ili se samo krevelji… Biće da je ovo drugo…

   0

   0
 1. Slazem se sa izujedanim !A sto se tvog komentara tice komarac u Valjevu,u Srbiji sve je sprdnja .Sprdaju nam se sa zivotima zarad kakve provizije !

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *