petak, 24. maja 2024.

Zahtev za vanrednu sednicu potpisalo sedam odbornika

Objavljeno: 19. maja 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Još uvek nije poznato kada će se održati vanredna sednica Skupštine grada posvećena brani “Stubo-Rovni”. Na toj sednici odbornici bi trebalo da čuju mišljenje stručnjaka sa Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, koji su kroz sedam tačaka dali svoje preporuke vezano za ovu najveću investiciju u zapadnoj Srbiji. Predsednik lokalnog parlamenta Mihailo Jokić je za “Patak” potvrdio da je samo sedam odbornika potpisalo zahtev za održavanje sednice. “Čim bude obezbedjen dovoljan broj potpisa zakazaću vanrednu sednicu u najkraćem roku”, rekao je Jokić i potvrdio da svoj potpis nisu dali odbornici vladajuće SPS.

Šef odborničke grupe SPS Žarko Vasiljević je novinarima prilikom obilaska brane “Stubo Rovni” otkrio da ta sednica lokalnog parlamenta zavisi od direktora JP “Kolubara” Miodraga Markovića, odnosno od toga kada će uspeti da dovede u Valjevo profesore sa Rudarsko-geološkog fakulteta.

S druge strane, direktor JP “Kolubara” Miodrag Marković kaže za “Patak” da šef odborničke grupe SPS, partije čiji je i sam član, nije dobro informisan i dodaje da vanredna sednica lokalnog parlamenta ne zavisi od njega, već od odbornika, koji moraju da potpišu zahtev za zakazivanje sednice. “ Kako mogu da pozovem stručnjake iz Beograda da dođu u Valjevo kada ne znam kada će sednica biti održana. Prvo je neohodno da se zakaže sednica, a nakon toga ću obavestiti stručnjake o tačnom datumu kada bi trebalo da dođu u Valjevo”, rekao je Marković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *