petak, 24. maja 2024.

Zahvaljujući angažovanju Darka Glišića novu kuću dobiće troje odlikaša

Objavljeno: 25. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Troje odlikaša Maksim (17), Teodora (15) i Luka (13), koji sa majkom Marinom Maksimović žive u 20 kvadrata kuće koja je teško oštećena u zemljotresu u ubskom selu Zvizdar, ove jeseni dobiće novi dom zahvaljujući angažovanju predsedniku Uba Darku Glišiću! Na njegov poziv javila se ivanjička firma „Iva Invest“, koja je Maksimovićima juče počela da gradi novi montažni objekat. „Novu godinu ćemo slaviti u vašoj novoj kući“, poručio je Maksimovićima predsednik ubske opštine Darko Glišić.

Posle pisanja „Blica“ o Marini (38) i njenoj deci, odlikašima sa svim peticama, koji žive u neuslovnoj kući, a pet godina su bili u mraku, jer im je isključena struja, predsednik ubske opštine Darko Glišić je pokrenuo akciju u kojoj je grupa privrednika iz Uba obezbedila 110.000 dinara za plaćanje duga za struju, kako ova porodica više ne bi bila u mraku. Struja im je, konačno, stigla, a ono što je najviše obradovalo Maksimoviće je novi dom koji će dobiti, ponovo, zahvaljujući angažovanju prvog čoveka ubske opštine.

Darko Glišić sa Maksimovićima

„ Od početka je ideja bila da se porodici pomogne da zimu dočeka sa sigurnim krovom nad glavom, u toplom domu i sa mnogo više izvesnosti za vreme koje dolazi. Vrlo brzo smo se organizovali kada je bio dug za struju, tako je bilo i sada za projekat izgradnje kuće. Zato sam izuzetno zahvalan svima koji su se uključili u ovu akcijuda se ovoj divnoj deci i njihovoj majci koja je izuzetan borac, vrati osmeh na lice, da vide da zajednica u kojoj žive nije zaboravila na njih Ako mi je narod već dao poverenje, ja neću da okrećem glavu i snagu koju sam dobio želim da iskoristim za dobrobit svake porodice. Siguran sam da ćemo Novu godinu sa Maksimovićima slaviti u njihovom novom domu“, rekao je Glišić.

Za izgradnju su angažovani provereni profesionalci, ivanjička firma „Iva Invest“, koja će Maksimovićima napraviti novi montažni objekat, useljiv za 45 do 60 dana, zavisno od vremenskih prilika.

„Čast nam je i zadovoljstvo, jer smo već u sličnima akcijama već učestvovali. Porodici će biti izgrađena kuća površine do 70 kvadrata, svako od mališana će imati svoju sobu, uz komotan dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom, kao i kupatilom. Želimo da deca srećno i bezbedno odrastaju u novom domu“,  kaže vlasnik „Iva Investa“ Ivan Luković.

Početak radova

Novi dom, kakav zaslužuju, dobiće troje odlikaša i njihova majka, koja vodi sama brigu o deci nakon smrti muža.

„Nemam dovoljno reči zahvalnosti za sve. Već nam je jedan ogroman problem, život bez struje, rešen zahvaljujući brzom angažovanju pedsednika Glišića, zato sam verovala i u njegovo obećanje da će se potruditi da dobijemo novi dom. Neizmerno sam srećna, najveća briga i svakodnevni strah da li će moja deca zanoćiti a da se plafon ne obruši na njih, biće rešena. Svih ovih godina, koliko sam mogla radila sam da obezbedim da ne budu gladni, goli i bosi, ali za nešto više nije se imalo – priča samohrana majka Maksima, Teodore i Luke.

Marina je, inače, državljanka Moldavije i u Srbiju se doselila pre 18 godina, kada je upoznala Nenada, oca svoje dece, koji je preminuo pre tri godine. Uskoro bi trebalo da dobije srpsko državljanstvo, kako bi mogla da nađe stalan posao. Porodicu trenutno izdržava od povremenog nadničenja ili brige o starim osobama.

Inače, ovo je deveta kuća koja će biti izgrađena ili rekonstruisana zhavljujući angažovanju predsednika ubske opštine Darka Glišića. Prošle godine, zahvaljujući Glišiću, novi dom su dobili Kojići u Popučkama. Troje dece i njihova majka, državljanka Filipina, nakon pogibije „glave porodice“, koji je nastradao na pružnom prelazu, živeli su bez struje u neuslovnoj kući. Posle pisanja portala Patak online o ovom slučaju, predsednik ubske opštine je angažovao privrednike i urađena je kompletna rekonstrukcija njihove kuće, tako da su dobili „novi dom“.

 

 

Jedan komentar na “Zahvaljujući angažovanju Darka Glišića novu kuću dobiće troje odlikaša

  1. Dobro delo brace sa Uba, samo iznenadjuje da majka odlikasa I posle 18 godina nema Srpsko drzavljanstvo.
    Lenje bube u vladi Srbije dremaju ko buve na pandurskom qrzu. Sramota bre.

    2

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *