subota, 20. aprila 2024.

Zaposleni: Ko upravlja Medicinskom školom u Valjevu?

Objavljeno: 31. marta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Protest zaposlenih (arhiva), foto: Patak online
Protest zaposlenih (arhiva), foto: Patak online

VALJEVO- Zbog odlaska na trudničko bolovanje novoizabrana direktorka Medicinske škole Ana Ilić je imenovala lice koje će u njeno ime potpisivati akta od značaja za ovu školu na neodređeno vreme.

Zbog toga su zaposleni pozvali Ministarstvo prosvete da momentalno imenuje vršioca dužnosti direktora iz reda zaposlenih koji bi u roku od šest meseci, bez pritisaka, odlučili ko će biti novi direktor Medicinske škole.

Na sajtu Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, čiji je član Medicinska škola, objavljeno je saopštenje pod nazivom “Ko upravlja Medicinskom školom u Valjevu?”.

“Tako imenovano lice nije direktor i to ne znači apsolutno ništa. Ko zapravo trenutno rukovodi školom? Direktora imenuje ministar, a škola nije privatna svojina kojom vlasnik rukovodi po svojoj volji. Ovakve vesti ruše kredibilitet ustanove, ali sa druge strane ćutanje na sva dešavanja u Školskoj upravi Valjevo i ovoj školi učinilo bi nas sve saučesnicima u uništavanju institucije koja je u prošlosti proizvela na hiljade uspešnih zdravstvenih radnika. Na tako nešto niko nema pravo. Šteta koja je kolektivu do sada načinjena već je dovoljna žrtva”, navode zaposleni u Medicinskoj školi.

Ana Ilić je za direktorku Medicinske škole u Valjevu imenovana početkom januara ove godine, zbog čega su protestovali zaposleni u toj školi, navodeći da je većinu glasova na Nastavničkom veću i na Školskom odboru dobio Aleksandar Maravić, dotadašnji direktor Medicinske škole.

5 komentara na “Zaposleni: Ko upravlja Medicinskom školom u Valjevu?

  1. Šta je vama sa mozgom kad tražite da se smeni žena zato sto je ostala u drugom stanju
    Sram vas bilo

    1

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *