sreda, 24. jula 2024.

Zaštitna ograda na duplim trakama

Objavljeno: 21. septembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na “duplim trakama”, na potezu od raskrsnice sa Uzun Mirkovom ulicom, pa skoro do raskrsnice sa Sinđelićevom ulicom, biće postavljena zaštitna ograda na ovoj najprometnijoj saobraćajnici u Valjevu. S obzirom na to da se radi o magistralnom putu, gde je frekvencija saobraćaja velika, a gde žitelja naselja uz „duple trake“ najčešće ne prelaze “magistralu” na obeleženim pešačkim prelazima, već van njih, Gradska direkcija je odlučila da i u tom delu magistrale postavi zaštitnu ogradu. Pomoćnik direktora Direkcija za izgradnju Valjeva Milan Trifunović kaže za “Patak” da će zaštitna ograda biti postavljena u dužini od 350 metara, od nekadašnje prodavnice “Formaideale” do prodavnice “ABC testa”, jer nije bilo dovoljno novca da se ograda postavi do same raskrsnice sa Sinđelićevom ulicom. Vrednost ovih radova je 2,2 miliona dinara.

Trifunović kaže da su se pojedini građani bunili zbog postavljanja zaštitne ograde i da su tražili da se ostavi prelaz ka Nušićevoj ulici, što nije prihvaćeno, jer već postoje pešački prelazi kod IV škole i kod raskrsnice sa Uzun Mirkovom ulicom.

Ranijih godina zaštitna ograda je postavljena kod buvljaka, do “Europroma”, kao i preko puta naselja “Zbratimljeni gradovi”. U ovoj, ali i prethodnih godina, zabeleženo je više saobraćajnih nesreća u kojima je nekoliko građana teže povređeno, jer su pretrčavali “duple trake” van pešačkog prelaza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *